Orthodontie

Helaas heeft niet iedereen van nature een kaarsrecht gebit. Sterker nog, bij meer dan 50% van de mensen in Nederland, staat het gebit afwijkend.  Grote kans dus dat je iemand kent die een beugel heeft gehad. Gelukkig is het vak van de orthodontie in ontwikkeling. Waar vroeger met de 'buitenboord beugel' werd gewerkt, en soms zelfs met het trekken van tanden en kiezen, is dit nu (bijna) niet meer aan de orde. 

Bij 'De Lach van Bovenkerk' kan je terecht voor diverse orthodontie behandelingen voor jong en oud. De behandelend tandarts heeft hiervoor een uitgebreide opleiding gevolgd bij EAIO (European Academy Integrated Orthodontics) en is Invisalign gecertificeerd.
Meest uitgevoerde orthodontie systemen worden hiernaast toegelicht.

Vaste apparatuur (met Insignia en Damon-brackets). Dit is de traditionele manier van orthodontie in een nieuw jasje. Voor deze behandeling worden de brackets individueel geslepen met een laser en zo door middel van software kan een simulatie worden vervaardigd waardoor het eindresultaat al zichtbaar is. Het grote voordeel hierbij is dat het gebit net als vingerafdrukken en de iris uniek is bij ieder persoon. Je krijgt dus een lach die bij je past! De brackets kunnen zowel traditioneel als transparant worden geproduceerd.

Met dit systeem kunnen alle orthodontie behandelingen worden uitgevoerd.

Meer info. 

 

Invisalign. Dit systeem bestaat uit nagenoeg onzichtbaar en uitneembare bitjes die elke twee weken vervangen worden door een nieuw bitje. Elk bitje is op maat gemaakt, speciaal voor jouw gebit. Bij Invisalign wordt er gewerkt met de 'Clin Check'-software. Hiermee kan je ook door middel van een computer simulatie het eindresultaat zien. 
Met dit systeem kan het gewenste resultaat al binnen 6 maanden behaald worden.

Klik hier en hier voor een video en hier voor een vrijblijvende smile assessment.

 

Meer info. 

 

 
Platinum2013_14-50-22.jpg